1 Eylül 2012 Cumartesi

"blogger" olmak üzerine


blogger olmak (blogspot uzantılı bir hesaba sahip olmak) aslında çoğu zaman sinir bozucu bi yalnızlık duygusuyla başbaşa kalmaktır.blog yazmak hala biraz "biri görecek de girecek de yorum yazacak da ölme eşeğim ölme" tadında.nedense tumblr'da bile olan arama özelliği yok çünkü burda.
ben açıkçası ilk blog sayfamı açarken daha "neşeli" hareketli interaktif bi ortam beklemiştim.ama bi türlü,yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen o etkileşimli atmosferi yakalayamadım.dahası 300 kişiyi filan takip ediyorum düşünün yani.en büyük handikap dediğim gibi ortak ilgi alanlarına sahip olduğum insanları arayabileceğim bi eklentinin hala! olmaması.
tumblr mezuuna gelirsek.evet tumblr biraz daha hareketli,biraz daha "kreatif" bi mecra gibi.ancak hala  o "tumblr kızı" mecrası olmaktan pek sıyrılamadı.şekilli ergen mekanı gibi hala.biraz fazla yapmacık.geçen gün new yorka gittim adamlarıyla ve  kendini bişey sanan şekilli kızlarla dolu.
ama tumblr genel hatlarıyla blogspottan daha iyi.tasarım ve özellikleri filan olarak.bence ilerde tumblr biraz daha yaygınlaşır.o "elit" havasından biraz sıyrılır.o gün geldiğinde bence tumblra geçmek fena olmaz.burdaki bütün postları direk tumblra taşıyan bi program da var.ama ne derece sağlıklı açıkçası pek bilmiyorum.

4 yorum:

  1. yok be hemşehrim, burası daha güzel :) Tumbler (daha adını bile düzgün yazamıyorum:)) tasarım açısından daha hoş seçeneklere sahip ama orası da bana göre "ufaklıkların" yeri. Gerçi yorumlaşma hakkında sana sonuna kadar katılıyorum, interaktiflik olayı çok az, yorum yazmak filan... Yine de ben tumblr'a alışmadım. Ha, evet, orada da takip ettiklerim var, kısaca "kalp" işaretine dokunarak beğenimi belli etmekten başka bir şey de yapmıyorum açıkçası:)Neyse, sonra görüşürüz:p

    YanıtlaSil
  2. tumblrda şöyle bi özellik var.mesela ıspanaklı börek seviyosun diyelim.orda arama bölümüne ıspanaklı börek yazıyon.onla ilgili bütün postlar çıkıyo.yani ilgi alanın şeyleri daha kolay takip edebilme şansın var.ama burda takipçinin takipçisinden tesadüfen görüp ekleyip takip ediyosun.biraz daha az etkileşim var yani.ben deneme amaçlı bi tumblr hesabı açtıydım bi ara.yakında bütün blogu komple oraya taşımayı da düşünüyorum.hayırlısı bakalım.tek derdimiz bu olsun.see you.

    YanıtlaSil
  3. burada da -eğer profilinde yazdıysa- sevdikleri şeylerden bulabiliyorsun ama tumblr'daki kadar kolay değil,zahmetli, misal sevdiği kitaplar arasında Katerina Blumm'un Çiğnenen Onuru olan bloggerları görebiliyorsun ama tek tek blogunu açıp incelemen gerek....Zahmetli evet:P

    YanıtlaSil
  4. Arama kutusu ekleyebiliyorsun blogspota da :) Mesela kendi bloguna bir arama kutusu ekle gadgetlardan ve google aramasını kapat, sadece senin blogun ve takip ettiğin bloglarda ki sonuçlar çıksın. eTumblr gibi değil, ama hiç yoktan iyidir.

    Bir de blogger da hareketli aslında, bir yazısında 100 yorum alanlar bile var, ama zamanla olacak bir şey sanırım bu :)

    YanıtlaSil