9 Ağustos 2012 Perşembe

generation kill



band of brothers ve pacific tarzı bi savaş mini dizisi.bu türün diğer örneklerinde olduğu gibi bu da hatıratlara dayanıyor.yani gerçek kişilerin anı ve gözlemlerinden yola çıkılmış.
ırak savaşını anlatan dizi olaylara biraz tarafsız yaklaşmaya çalışıyor gibi.amaçsızca sivilleri öldüren amerikan askerleri de var onlara yardım etmek için çırpınanı da.yani amerikan savaş filmi-dizisi konseptini siyasi bi propaganda havasından çıkarmaya çalışmış. biraz "insan hikayeleri" anlatmaya çalışıyorum gibi bi havası var.
ama bunun dışında söylediği pek fazla şey yok.ırak işgalinin mesnetsiz iddialara dayandığı aslında bunun bi petrol savaşı olduğu mağdur olanın yine siviller olduğu... zaten herkes bu konuda hemfikir.bu konuda söylediği "yeni" bir şey yok.
yani işte bakın biz amerikalılar yeri geldiğinde hatalarımızı da kabul ederiz gibi bi havası var dizinin.aslında biz genelde iyi çocuklarız aramızdan çıkıyo işte öyle bikaç kendini bilmez gibisinden.
evet çok kötü bi savaştı ama valla istemeden oldu çoğu şey filan.
ne çok sevdim ne de çok nefret ettim.savaş sahneleri güzeldi.aksiyon filan.bi de call of duty haritalarına benzeyen çok bölüm vardı.sanırım bi partnerlik söz konusu olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder