9 Ağustos 2012 Perşembe

işler güçler (amatör bir dizi eleştirmeninin kaleminden)



 sanılanın aksine absürt bir dizi değil.daha çok yeni bir mizah dili yakalamaya çalışan bir dizi. peki yakalamış mı? evet yakalamış.biraz bize özgü ama yer yer yabancı sitcom havasında.senaristler güncele ve internet jargonuna hakim.inci gibi işlenmiş olay örgüsü.her karede bi ayrıntı.karakterler...
 en çok seinfeld tadı aldım.(salih abi-kramer benzerliği,kentli mizah vb)
 bi de o "jim carrey sendromu" ve ardından gelen uzun geyik yaptıkları bölüm.tek kelimeyle şahane tarantinesk göndermelerle dolu bi bölümdü.özetle dizi çok güzel çok dolu.
 bi de adamların sürekli kendileriyle ve eski işleriyle alay etmeleri.o nihilistlik anarşiştlik...
inşallah yazlık bi dizi olarak kalmaz.
 not:  ha bir de anlamadığım bişey var.youtube'tan filan kaldırılmış bölümler.şimdi bi dizinin televizyondaki izlenme payının artması biraz da internette izlenmesiyle alakalı değil mi? hatta mesela leyla  ile mecnun bi sürü dizi  internet ve televizyon tekrarları sayesinde keşfedilmedi mi? ee o zaman netten neden kaldırılıyor bölümler? her zaman tekrarına denk gelemiyoruz.internetten de izlemek istiyoruz.bi de daha çok tv tekrarı istiyoruz.duyun sesimizi ey yetkililer.mağduruz.

1 yorum:

  1. İşler Güçler'in sıkı bir takipçisi ve hayranıyım diyebilirim.Ynai bu 3 silahsörden birini yolda görsem aramızda 30 cm bile olsa melaabaa der el sallrım ( eskimeyen cem yılmaz esprisi :)

    3 ü de cok yetenekli ancak ben Ahmet Kural'ın hassstasıyım diyebilirim.

    Not'unda cok haklısın.

    YanıtlaSil