24 Kasım 2011 Perşembe

yolculuk nereye hemşerim?



1940lar... amerikada bir yerlerde bir baraj açılışı.sakin güneşili bir hafta sonu.o zamanlar internet ya da televizyon gibi "eğlence araçları"" olmadığı için baraj açılışını izlemeye dalmışlar insanlar piknik dönüşü.buraya kadar her şey normal.hatta sıkıcı.peki acaba her şey göründüğü gibi mi?izleyiciler arasındaki değişik bir şey gözünüze çarptı mı? 
resmin sağ tarafında tişört giymiş güneş gözlüklü bir adam görüyor musunuz?



  dünya üzerinde zaman yolculuğunun mümkün olduğuna inanan pek çok insan var.ve bu  insanlardan bazıları eski fotoğraf veya görüntüleri inceleyerek bunu ispatlamaya çalışıyorlar."time traveler" yani zaman yolcusu olarak adlandırdıkları bu geziginleri bulabilmek için ciddi bir çaba içinde arşivleri tarayıp duruyorlar.kendilerine avcı diyorlar.bu gruplar için zaman yolculuğu bir gerçeklik yani gelecekten gelen ve geçmişte dolaşan insanlar olduğunu düşünüyorlar.onlara göre bu gezginler zaman zaman kameralara yakalanıyorlar.onlara göre bu resimdeki adam da bir zaman gezgini.bu dünya çapındaki pek çok "avcı" için efsane bir fotoğraf.adeta zaman yolculuğunun mümkün olduğunun kanlı canlı bir kanıtı.bu uzmanlar fotoğraf üzerinde herhangi bir oynama olmadığı konusunda hemfikirler.




1920ler... charlie chaplinin bir film projesi için çektiği görüntüler arasında bulunmuş bir belge.arkada kadraja giren hanım.sanki elindeki bir şeyi kulağına götürmüş gibi.bunun cep telefonuna benzer bir çeşit iletişim cihazı olduğunu iddia ediyor zaman yolcusu avcıları.






bu ve bunlar gibi pek çok fotoğrafa konuyla ilgili çeşitli bloglardan ulaşılabilir.daha ayrıntılı fikir edinilebilir.peki gelelim bilim adamlarına.onlar bu konuda ne düşünüyorlar?ikinci fotoğraf için söyledikleri pek bir şey yok aslında görüntü oldukça bulanık ve kadının elindeki nesne her şey olabilir.ancak ilk fotoğraf için açıklamaları var bilim adamlarının.öncelikle zaman yolcusu avcılarının iddialarının tersine o dönemler o tip güneş gözlüklerinin olduğunu söylüyorlar.ki araştırdım gerçekten 40larda öyle gözlükler varmış.tişört konusuna gelince onun da aslında aşağıdaki gibi amerikan kolej spor kıyefeti olduğunu iddia ediyorlar bilim adamları.ancak bu konuda herkesi ikna edebilmiş değiller henüz.


2 yorum:

  1. Çok ilginç telefonlu hanım için birşey söyleyemicem ama gözlüklü adam..düşündürüyor insanı. Hatta hemen şimdi biraz araştırayım. Tskler..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok ilginç...

    YanıtlaSil